OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. január 20., péntek 10:48

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2017. január 20., péntek (OS) - Egy éves a Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform

    Szakmailag aktív és eredményes évet zárt a Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform (NÉNYP) munkacsoportja- mondta Laszlovszky Gábor az Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszer-feldolgozási Főosztály vezetője a NÉNYP egy éves munkáját értékelő konferencián.

Az Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégiának és az Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégiának egyaránt kiemelt célkitűzése az élelmiszerek nyomonkövetésének támogatása. A munkacsoport áttekinthető, hatékony és alapvetően automatizált nyomonkövetési módszertan kidolgozására törekszik. Fontos, hogy a termőföldtől az asztalig követhető módon és ellenőrizhetően biztonságos és jó minőségű élelmiszerek kerüljenek a családok asztalára.

Kulcsfontosságú, hogy az élelmiszerek esetleges szennyeződése esetén annak forrása pontosan meghatározható legyen, ezáltal könnyen visszahívhatóak legyenek a problémás termékek a forgalomból.  Kiemelt cél a fogyasztók megbízható tájékoztatása és a termékinformációhoz való hozzájutás elősegítése.

A hazai élelmiszeripai vállalkozások nyomonkövetési rendszerét európai szintre kell emelni a nemzetközi szabványok korszerű, internet alapú, mobil technológiát alkalmazó megoldások magyarországi kiterjesztésével.

A sikerhez nélkülözhetetlen a szakemberek képzése, a társadalmi szemléletformálás és mindazoknak a pályázatoknak a felkutatása, amelyek a megvalósítást segítik.

A NÉNYP továbbra is várja a beszállítók, alapanyaggyártók és logisztikai szolgáltatók csatlakozását, hogy minden ellátási lánc szereplő kellő súllyal tudja képviselni magát.

FM Sajtóiroda

     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.