OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. január 20., péntek 12:06

Az Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006 közleménye
    Budapest, 2017. január 20., péntek (OS) - Zavar a paksi atomerőmű kommunikációjában is

    Új információkat közölt a paksi atomerőmű A MI IDŐNK cikke (http://www.amiidonk.hu/hirek/belfold/leallt-a-paksi/) nyomán kialakult események után.

Ebből csak annyi új információt tudhattunk meg, hogy egy pontosan meg nem nevezett transzformátor meghibásodás miatt termel 50 százalékos szinten az 1-es blokk. Sajnos valótlan állítás is belekeveredett a közleménybe.

Egymásnak ellentmondó idézetek a Paksi Atomerőmű közleményéből:

“A sajtóban megjelent hírekkel szemben az 1. blokk egyetlen pillanatra sem állt le."

“A Paksi Atomerőmű szakemberei 2017. január 18-án 0:30-kor elindították az 1-es blokk leterhelését, majd rövid időre mindkét trafó működését leállították, ezt követően a blokk teljesítményét 50 százalékos szintre állították be."

Minden paksi blokkon 2 főtranszformátor üzemel. Amikor leállították mindkét trafó működését, a blokk termelése leállt. A paksi atomerőmű 1-es blokkjának mindkét gépegysége üzemen kívül volt 52 percen keresztül.

Egyszerűen érthetetlen, hogy a Pakson szolgálatot teljesítő kommunikációs szakemberek hogyan képesek azt állítani, hogy az 1-es blokk egy pillanatra sem állt le, amikor saját maguk elismerik az események leírásakor azt a tényt, hogy mindkét transzformátort működését leállították?

Megjegyezzük, hogy a paksi 1-es blokk 50 százalékon való üzemelése a normál üzemhez képest napi 65 millió forintos bevétel kiesést okoz az erőműnek.

Az ügyben az Országos Atomenergia Hivatalhoz fordultunk.

     Kiadó: Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.