OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. január 20., péntek 13:08

OS - JAVÍTÁS - A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2017. január 20., péntek (OS) - JAVÍTÁS - Egyre inkább megéri dolgozni - reagálás a mai KSH adatokra

    Ahogy a mai friss kereseti adatok is jelzik, ma már egyre inkább megéri dolgozni. A baloldal kormányzása idején nem becsülte sem a munkát, sem a magyar munkavállalókat. Gyurcsány Ferenc és a szocialisták százezreket vettek ki a munkavállalók zsebéből a magas adókkal , a legalacsonyabb keresetűek fizetését is alig emelték. Nyolc év alatt kevesebbet emeltek a minimálbéreken, mint a Fidesz négy év alatt.
A szocialisták a közszférában sokakat az utcára tettek, akik megúszták, azoknak is hosszú évekre befagyasztották a bérét, ráadásul még egyhavi fizetést is elvettek tőlük.  A baloldali pártok most is nemmel szavaztak a béremeléseket megalapozó adócsökkentésekre, ahogy korábban is nemmel szavaztak minden, a magyar dolgozókat segítő adócsökkentésre és béremelésre. Ha rajtuk múlna, akkor most sem minimálbér-, sem szakmunkás minimálbér-emelés nem lenne. Nem lennének adócsökkentések, nem lenne 15%-os szja és családi adókedvezmény sem.  Ma az adócsökkentéseknek és béremeléseknek köszönhetően emelkednek a keresetek. A bérmegállapodás hatása a versenyszférában már érezhető, egyre több vállalat jelent be béremelést. A közszférában is tovább nő az ápolók, az orvosok, a tanárok, a rendőrök, a katonák, a szociális, a felsőoktatási, a kulturális  és a kormányhivatali dolgozók bére.

     Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.