OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. január 20., péntek 17:07

A Klímabarát Települések Szövetsége közleménye
    Budapest, 2017. január 20., péntek (OS) - Saját klímastratégiát dolgoz ki minden megye 2018.nyaráig, hogy csökkentse a klímaváltozás negatív hatásait valamint meghatározza a klímaváltozáshoz való alkalmazkodással kapcsolatos cselekvési irányokat.

    "Magyarországon régiónként, de akár településenként is eltérhetnek az éghajlatváltozás következményei, ezért fontos egy megyei szintre lebontott, átfogó felkészülési és alkalmazkodási stratégia megalkotása"- mondta Kovács Lajos. A Klímabarát Települések Szövetségének elnöke hozzátette Magyarország a klímaváltozás hatásának a nemzetközi átlagnál jobban kitett ország. Különösen fontos, hogy megfelelő válaszalternatívákkal, programokkal rendelkezzük a klímaváltozás mérséklésére. Az elmúlt évtized bővelkedett időjárási szélsőségekben. Egyre gyakrabban találkozhatunk súlyos aszályokkal és pusztító árvízzel pár hónap leforgása alatt. Az időjárás megváltozása visszafordíthatatlan hatással lehet a közvetlen környezetünkre, a gazdaságra és a saját egészségünkre is.
A Klímabarát Települések Szövetsége szakmai hátteret biztosít az önkormányzatoknak a klímastratégiák kidolgozásához a szövetség  által kidolgozott módszertan alapján. A következő hetekben- azokban a megyékben,-ahol még nem alakultak meg-,létrejönnek a Megyei Éghajlatváltozási Platformok a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megyei képviselője a Nemzeti Agrárkamara megyei képviselője a Nemzeti Pedagógus Kar megyei képviselője a Magyar Tudományos Akadémia regionális kutatóintézetének vagy regionális bizottságának képviselője.
     Kiadó: Klímabarát Települések Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.