OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. január 31., kedd 16:34

A BAGázs Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. január 31., kedd (OS) - Nemrég tartotta a BAGázs Közhasznú Egyesület interaktív workshop-ját, "Helyet adunk a munkának - BAGázs, Prezi, CSR" címmel, a Prezi budapesti irodájában, hátrányos helyzetben élők karrier lehetőségeiről. Az eseményre a legnagyobb forprofit nagyvállalatoktól érkeztek érdeklődők a társadalmi felelősségvállalás jegyében.

    A workshop célja a párbeszéd megindítása a civilek és forprofit vállalatok között arról, hogyan lehet egyénre szabott munkalehetőségekkel segíteni a hátrányos helyzetben élőket, és minderre egy mindenki számára előnyös megoldást találni, mondta a megnyitón Both Emőke, az egyesület elnöke.
A BAGázs nem kevesebbet tűzött ki célul, mint alacsony iskolázottságú emberek tartós elhelyezkedését az elsődleges munkaerőpiacon. A worshopon előadtak: a for profit és a non profit szféra együttműködését segítő Civil Support, a Budapest Intézet, a Prezi mint munkáltató, és részt vettek BAGázs mentoráltak, munkahelyet kereső fiatal romák.
A Prezivel 4 éve kialakított megállapodás példaértékű modell lehet mások számára is. A workshop csúcspontja Heléna, a bagi romatelepről származó BAGázs-mentorált négygyermekes családanya, a Prezi dolgozójának története volt: megismerhettünk egy sikersztorit, nem titkolva a nehézségeket, de mégiscsak azt példázva, hogy összefogással, kitartással, igenis van esély a kitörésre.
A workshop folytatása májusban várható.

     Kiadó: BAGázs Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.