OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. február 10., péntek 17:52

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. február 10., péntek (OS) - Liberálisok: Orbán Viktor a saját maga által konstruált álomvilágban él

    A Magyar Liberális Párt szerint megdöbbentő és szomorú hogy Orbán Viktor sikerként próbálja eladni hat és féléves kormányzásának teljes kudarcát. A miniszterelnök évértékelő beszédében – amelyet rendőrsorfal és barikádok árnyékában tartott meg –  csak az ország valódi problémáival nem foglalkozott.
Néhány adattal szeretnénk a kormányfőt felébreszteni. Az Orbán-kormány alatt Magyarország gazdasága sereghajtóvá vált a régióban. Ezzel a gazdasági teljesítménnyel soha nem érjük utol a miniszterelnök által kárhoztatott nyugatot, de még a szomszédaink is leelőznek minket. Miközben Magyarországon a GDP növekedése az elmúlt hat évben alig haladta meg az egy százalékot, addig Romániában kettő felett, Szlovákiában és Lengyelországban három százalék körüli volt a gazdasági növekedés éves szinten. Ráadásul gazdaságunk a betanított munkásokra épülő autóiparra épül. Az ebben a szektorban dolgozó munkásokat viszont Európában sehol máshol nem fizetik ilyen rosszul.  
De nemcsak a gazdaságunkkal vannak súlyos problémák. Az Európai Egészségügyi Fogasztói Index szerint miközben Csehország az ellátás színvonalában az elmúlt években utolérte Nyugat-Európát, addig Magyarország három helyet bukott a listán. A magyar egészségügy színvonala éppen hogy megugorja a bolgár és az albán szintet, és naponta okozhat sokkoló élményeket mindannyiunknak.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.