OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. február 12., vasárnap 10:40

Az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. február 12., vasárnap (OS) - MTI hír jelent meg a pénzügyi tudatosság fejlesztéséről

    "A pénzügyi és vállalkozási ismeretek iskolai terjesztésének szélesítéséről írt alá csütörtökön megállapodást Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Magyar Bankszövetséggel, a Pénziránytű Alapítvánnyal és a Junior Achievement Alapítvánnyal az idei pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete, a Pénz7 program keretén belül."

Egyetértünk abban, hogy a pénzügy jártasságot és a pénzügyi tudatosságot növelni kell az ifjabb nemzedék ismeretei között (is). Különösen fontos, hogy mindenki megismerje, miként adósították el 8 év alatt 10.000 milliárd forinttal  a magyar családokat. Szükséges megismerni  a devizahitelek jellemzőit és szerepüket az eladósításban. Az oktatásból nem maradhat ki a pénzügyi fogyasztóvédelem, a hitelpénzrendszer ismertetése, a kamatparitás elmélete és jelentősége sem.  Ismertetni kell, hogy a bíróságok mikét kívánják "kilőni" a devizahiteles pereket és "meggyógyítani" a szerződéseket, elszámolás előírásával megadni az adósoknak a "kegyelemdöfést".

Szükségesnek tartjuk azon szervezetek képviselőinek is a részvételét ebben a programban, akik az elmúlt években több tízezer bajbajutott társaiknak segíteni.

"Még az idén a kormány elé kerül a pénzügyi jártasságot, pénzügyi tudatosságot segítő nemzeti stratégia"

Devizahitelesek nélkül nem készülhet stratégia. Nem engedjük meghamisítani a saját történelmünket!

Hiteles Mozgalom
     Kiadó: Arany Liliom Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.