OS Országos Sajtószolgálat
2018. május 25. péntek
Ismertető


2017. február 17., péntek 14:12

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. február 17., péntek (OS) - Nem ellentét, hanem együttműködés van az elektromobilitás térnyerése érdekében

        Csalódniuk kell azoknak, akik az elektromos taxik ügyében valamiféle Nemzetgazdasági Minisztérium és Főváros közötti egymásnak feszülésben reménykedtek. Valójában az elektromobilitás térnyerését mind az NGM, mind a Fővárosi Önkormányzat kiemelkedően fontosnak tartja és saját eszközrendszerével, a közös célt – a budapestiek egészséges környezethez való jogának érvényesülését – szem előtt tartva együtt is küzd érte.
     Az elektromobilitás elterjesztését célzó Jedlik Ányos Terv megvalósításáról még 2016 őszén írt alá együttműködési megállapodást Budapest Főváros Önkormányzata és a Nemzetgazdasági Minisztérium. A megállapodás eredményeként közel rövid távon 250 töltőoszlop és 500 töltőhely létesülhet városszerte, melyek számát aztán szándékaik szerint folyamatosan bővítjük. A megállapodásban azt vállalta a Fővárosi Önkormányzat, hogy áttekinti a személyszállítási szolgáltatásokra vonatkozó rendeleteit, és javaslatot tesz a zéró emissziós járművek elterjesztésére a személytaxi szolgáltatásoknál, illetve egy zéró emissziós járművekre épülő közösségi autómegosztó rendszer (car-sharing) bevezetésénél. Mivel úgy véljük, hogy jó példával kell elől járnunk, vállalásunk szerint a fővárosi közszolgáltatásokat ellátó járműpark esetében is megvizsgáljuk a károsanyag-kibocsátástól mentes járművek alkalmazásának lehetőségét. Természetesen tudjuk, hogy ez nem rövid távon megvalósítható elképzelés, és számos feltétele van, de azt gondolom, hogy a zéró emissziós járművek elterjesztése egy nem megmagyarázandó nemes "végcél".


     Kiadó: Budapest Főváros  Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.