OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. február 17., péntek 16:25

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2017. február 17., péntek (OS) - A Fővárosi közgyűlés írja ki az olimpiai népszavazást! - Karácsony Gergely zuglói polgármester szerdán a fővárosi közgyűlésben kezdeményezi, hogy a főváros írja ki a népszavazást olimpia-ügyben. A Párbeszéd szerint a kormánypártok trükközés és megúszás helyett támogassák, hogy a budapestiek dönthessenek.

    A Párbeszéd felszólítja a kormánypártokat, hogy egymásra mutogatás és a trükközés helyett vegyék komolyan a budapestiek akaratát és írjanak ki népszavazást az olimpiáról. Ne várják meg az aláírások hitelességének ellenőrzését, hanem már a jövő heti fővárosi közgyűlésen támogassák a Párbeszéd javaslatát a népszavazás kiírásáról, amelyet a párt a többi, aláírást gyűjtő párt képviselőjével terjesztene a közgyűlés elé.

Az olimpiai pályázattal kapcsolatban mindent fel kell függesztenie a fővárosnak, és meg kell várnia a népszavazás eredményét, mert, bár az aláírók többsége olimpiaellenes volt, voltak köztük olyanok is, akik a népszavazás kiírását szerették volna elérni.

Karácsony Gergely
a Párbeszéd társelnöke, zuglói polgármester
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.