2017. február 22. szerda

2017. február 17., péntek 17:01

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. február 17., péntek (OS) -

Tisztelt Rektor Úr!
Önök tévedésben vannak, amikor azt gondolják, hogy ezen szak elindításával jót tesznek Magyarországnak. Ön a rektori köszöntőjében azt írja: "Célunk nem lehet kevesebb, mint a kiválóság fenntartása az egyetemen, és ezzel a magyar nemzet jövőbeli lehetőségeinek javítása." Fel kell hívnunk a figyelmét, miszerint ezzel a tanulmánnyal semmiben nem segítik nemzetünk felemelkedését, sőt rombolják azt az értékközpontú gondolkodást, ami a közép-európai országokban még jelen van. Égető problémánk a demográfiai kérdés, ami nem a szexuális kisebbségek tanulmányozásával és a feminista filozófia elmélyítésével fog megoldódni. Kérjük Rektor Urat, hogy az erre a szakra szánt pénzzel, erőforrással inkább egy demográfiai intézetet, egy családüggyel foglalkozó tanszéket állítson fel, de semmiképp ne ugyanazokkal az oktatókkal és olvasmánylistával, mint a gender studies esetében. Hisszük, hogy Magyarország jövője a családok és a fiatalok kezében van, ezért őket kell támogatni, az ő problémáikkal kell foglalkozni. Ez az Ön, mint Magyarország legrégebbi egyeteme vezetőjének felelőssége is, hiszen eddig csak Soros György magánegyetemén volt megtalálható hasonló nonszensz őrültség. Hozzá tud méltó módon járulni a jövőhöz az ELTE vagy kiszolgálja a gender- és meleglobbi nyomulását?

Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)