2024. április 20. szombat

2017. február 20., hétfő 07:14

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. február 20., hétfő (OS) -

Jellemző, hogy a szóba jöhető figurák és cégek közül sokan ma is a kormányzati, fővárosi megrendelések (köztük a vizes világbajnokság) intézői vagy kedvezményezettjei. Innentől kezdve világosabbá válik, hogy Polt Péter ügyészsége miért is zárt le bűncselekmény hiányában egy sor olyan vizsgálatot, amelyeket az OLAF most mégis problémásnak lát.

Az OLAF-jelentésnek tehát nem az az újdonsága, hogy hol és milyen szabálytalanságokat valószínűsít, hiszen ezek java részét a magyar hatóságok már korábban vizsgálták, hanem az, hogy ezek közül újraindítandónak gondol igen sok, Polték által ‘eredménytelenül’ lezárt eljárást. Ha valaki tehát a lehetséges tetteseket akarja leplezni, az legkevésbé sem a ma már pályán kívül lévő politikai erők, hanem nagyon is a mai hatalmasságok és védenceik sorában állnak.

Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő