OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. február 20., hétfő 12:55

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. február 20., hétfő (OS) - Mintegy 100 termék átfogó vizsgálatát rendelte el a földművelésügyi miniszter

    Zsigó Róbert a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára budapesti február 20-i sajtótájékoztatóján bejelentette: Fazekas Sándor a tárca minisztere elrendelte a hazai és külföldi kiskereskedelemben kapható azonos termékek újabb átfogó vizsgálatát. A NÉBIH munkatársai már el is kezdték a munkát.

A kormány, az FM és a NÉBIH számára is kulcsfontosságú, hogy biztosítsa a lakosság számára a jó minőségű élelmiszerekhez való hozzájutást. Zsigó Róbert ismertette: ennek érdekében az elmúlt években több intézkedést tettek, szemléletformáló, tájékoztató programokat indítottak. A Magyar Élelmiszerkönyv megalkotásának és folyamatos bővítésének is elsődleges célja hagyományaink védelme, valamint élelmiszereink magas minőségének szavatolása. Ennek jegyében szigorodtak nemrégiben például a húskészítményekre, kenyerekre valamint a pékárúkra vonatkozó követelmények is.

A NÉBIH által néhány éve indított "Szupermenta" program a vásárlói tudatosság erősödését és a lakosság tájékoztatását szolgálja. A program keretében havonta különböző termékcsoportok érzékszervi, laboratóriumi, valamint kedveltségi vizsgálatát végzik el a hivatal szakemberei. Az államtitkár elmondta: az élelmiszerek minőségének növelésével, valamint vásárlói tudatosság fejlesztésével kapcsolatos anyagon dolgoznak néhány hónapja, mely hamarosan a kormány elé kerülhet.

     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.