OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. február 21., kedd 09:34

A Kéményseprők Országos Szakszervezete közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. február 21., kedd (OS) - Ha nem vállaljuk azt a minimális kockázatot, hogy utcára vonuljunk, netán visszarettenünk attól, hogy szükség esetén sztrájkba lépjünk, semmi nem fog változni. Amennyiben a munkavállalók saját maguk vagy mások érdekeinek képviseletében nem lépnek, az a szakszervezeti mozgalom végét jelenti.

    Fotelforradalmárok és lájkhuszárok nemigen fogják megváltani a világot. Ha nem lépünk ki a komfortzónánkból, s beérjük annyival, hogy csak virtuálisan nyilvánítjuk ki a véleményünket az interneten – gyakran ott is valamilyen fiktív nickname mögé bújva –, megette a fene az egész szakszervezeti mozgalmat. De még nagyobb baj, hogy a munkavállalók nem csak mások, hanem a saját érdekeik érvényesítése érdekében sem hajlandók mozdulni.

Ezt támasztja alá, hogy Magyarországon van legalább 130 ezer óvodai, általános iskolai és középiskola pedagógus, ehhez képest A Tanítanék Mozgalom legutóbbi demonstrációján optimista becslések szerint is legfeljebb kétezren vettek részt. Miközben állítólag több tucatnyi civil szervezet szintén csatlakozott az akcióhoz.

De hosszasan lehetne sorolni más eseteket is, amikor kiderült, hogy az adott ügy érintettjei maguk sem akartak – mertek – cselekedni. Figyelmeztető sztrájk a munkavállalók tizedének részvételével? Ez vajon kit és mire figyelmeztet? S mit ér az olyan tüntetés egy cég nevetséges bérajánlása ellen, amelyen a dolgozóknak csak a pár százaléka jelenik meg? Ettől tényleg megretten a menedzsment?
     Kiadó: Kéményseprők Országos Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.