OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. február 21., kedd 16:49

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. február 21., kedd (OS) -

    A hétfői napon Fürjes Balázs és Mihók Attila felé írásban jelezték, hogy betekintést kérnek a felfüggesztő jognyilatkozatokba, dokumentumokba. Válaszként a Budapest 2024 Zrt. tegnap este írásban azt jelezte, hogy annak a pár dokumentumnak az elkészítése óriási szervezést igényel, ezért a mai napon nem tudják biztosítani a betekintési lehetőséget.
Pataki Márton szerint egy fillérrel sem szabad többet elkölteni az olimpiai pályázatra, hiszen már így is 26 milliárd forintjába került a magyar adófizetőknek. Az Együtt budapesti elnöke úgy gondolja, hogy a Budapest 2024 Zrt. blöffölt amikor azt mondta, hogy minden kifizetést és szerződést felfüggesztett az olimpiai pályázattal kapcsolatban, hiszen most kérésre nem tudják ezt papírokkal alátámasztani.
A sajtótájékoztató után a két politikus bement a Budapest 2024 Zrt. irodájába, de személyes érdeklődésükre sem kaptak további információt, sőt egy jövőbeni találkozó időpontját sem tudták leegyeztetni. A Budapest 2024 Zrt. munkatársa ehelyett azt kérte, hogy közérdekű adatigénylés formájában küldjék meg kéréseiket, amivel kapcsolatos törvényi válaszadási határidő 15 nap, ami után lehetőség van további 15 nap hosszabbításra. A történtek megerősítik azt a feltételezést, hogy valójában nem történt meg a szerződések felfüggesztése és a kiadások leállítása, és a 26 milliárdos számla egyelőre tovább dagad.

Pataki Márton
az Együtt budapesti elnöke
és
Szabó Szabolcs
az Együtt országgyűlési képviselője

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.