2024. április 25. csütörtök

2017. február 22., szerda 11:00

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. február 22., szerda (OS) - Az LMP üdvözli a kolozsvári többnyelvű táblákról szóló döntést -

Kolozsvár város román és magyar többnyelvű tábláiról szóló tegnapi bírósági döntése remek példája annak, hogy az aktív civil közösségek miként segítik elő a kulturálisan sokszínű Kolozsvár békés társadalmi együttélését. A civilek, élve demokratikus jogaikkal, aktív szereplői a helyi társadalomépítés folyamatának, sokrétű tudásukkal járulnak hozzá a magyar nyelviség biztosításához és kulturális életük fejlesztéséhez. A civilek aktivitásukkal hidat képeznek a társadalom tagjai és a politikai elit között, ahol mára a távolságok rendkívül nagyra nőttek és sokszor ellentétessé váltak. A civil kurázsi a helyi közösségek képviseletében egyszerre építi és formálja a demokratikus mindennapjainkat. Gratulálunk, hogy erőfeszítéseikkel, pozitív kezdeményezéseikkel elősegítik a magyar kisebbség ügyeit, munkájukhoz további kitartást kívánunk.

Ikotity István
országgyűlési képviselő

Ungár Péter
országos elnökségi tag