OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. február 22., szerda 11:00

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. február 22., szerda (OS) - Az LMP üdvözli a kolozsvári többnyelvű táblákról szóló döntést -

    Kolozsvár város román és magyar többnyelvű tábláiról szóló tegnapi bírósági döntése remek példája annak, hogy az aktív civil közösségek miként segítik elő a kulturálisan sokszínű Kolozsvár békés társadalmi együttélését. A civilek, élve demokratikus jogaikkal, aktív szereplői a helyi társadalomépítés folyamatának, sokrétű tudásukkal járulnak hozzá a magyar nyelviség biztosításához és kulturális életük fejlesztéséhez. A civilek aktivitásukkal hidat képeznek a társadalom tagjai és a politikai elit között, ahol mára a távolságok rendkívül nagyra nőttek és sokszor ellentétessé váltak. A civil kurázsi a helyi közösségek képviseletében egyszerre építi és formálja a demokratikus mindennapjainkat. Gratulálunk, hogy erőfeszítéseikkel, pozitív kezdeményezéseikkel elősegítik a magyar kisebbség ügyeit, munkájukhoz további kitartást kívánunk.

Ikotity István
országgyűlési képviselő

Ungár Péter
országos elnökségi tag

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.