OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. február 22., szerda 13:02

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. február 22., szerda (OS) - Menekülnek a fiatalok az országból – A DK újra jövőképet adna a fiataloknak

    Balog Zoltán Emberi Erőforrások Minisztere azt mondta a friss, 2016-os Magyar Ifjúság Kutatás kapcsán, hogy egy "derűlátó, optimista, vagány nemzedék válik épp felnőtté". Azt javasoljuk Balog miniszternek, hogy ne beszéljen úgy valamiről, hogy nem olvasta el.
A kutatás szerint a magyar fiatalok jobban félnek az elszegényedéstől, mint eddig bármikor, harmaduk mindenképpen külföldre fog menni. A felmérésből kiderül, hogy leginkább azok akarnak gyermek vállalni, akik külföldre mennek, továbbá hatszor annyian mennek el az országból politikai okokból, mint 4 éve
A Demokratikus Koalíció szerint csak egy szabad, demokratikus, élhető Magyarország tarthatná itthon és csábíthatná haza a fiataljait. A DK szerint Orbán bukása után újra fel kell építeni a fiatalok jövőképét, amit a Fidesz az elmúlt években széttört.
A DK 2018 után adókedvezménnyel támogatná, hogy a most még külföldön dolgozó fiatalok saját, itthoni vállalkozásba kezdjenek. A DK továbbá szociális lakásügynökséget hozna létre azoknak, akik nem tudják megfizetni a mai albérletárakat. A DK azt is biztosítaná, hogy minden tanulmányait befejezett fiatal egyből álláshoz vagy gyakornoki helyhez jusson.
Niedermüller Péter
Alelnök
EP-képviselő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.