OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. február 22., szerda 13:41

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. február 22., szerda (OS) - IKSZ sajtótájékoztató: A francia politika a diktatúra útjára lépett

    Decemberben beszámoltunk egy készülő francia törvénytervezetről, miszerint liberális, baloldali képviselők törvényjavaslatot nyújtottak be az abortusz megakadályozása céljával működtetett ún. "pro-life" internetes honlapok tevékenységének bűncselekménnyé nyilvánítására és működésének betiltására. A mai napon szeretnénk beszámolni a francia demokrácia nem túl fényes állapotáról, hiszen 2017. február 16-án második olvasatban, a Szenátus javaslatait felülbírálva véglegesen elfogadta a Nemzetgyűlés a javaslatot.
A törvényjavaslat akár két év szabadságvesztéssel, illetve 30 ezer eurós bírsággal is sújtaná a ’"törvényszegőket". A törvény bűncselekménnyé nyilvánítaná a "hamis és torzított információkat" tartalmazó internetes oldalak üzemeltetését, mert ezeknek az oldalaknak szerintük az a célja, hogy "tudatosan, hamis információkat felhasználva megtévesszék az abortuszt tervező nőket és lelki nyomást gyakoroljanak rájuk".
Felháborító, hogy jelenleg is a francia állami internetes oldalak kizárólag abortuszt propagálnak – mint egyetlen megoldást a felmerülő szerintük "problémára" – a felvilágosítást kérő nők számára. A francia hivatalos orgánumok nem is említik az embrióra vonatkozó emberi jogokat, illetve a "felvilágosító" oldalakon sosem említik a gyermek, az embrió, illetve magzat kifejezéseket.

     Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.