2024. április 19. péntek

2017. február 22., szerda 13:41

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. február 22., szerda (OS) - IKSZ sajtótájékoztató: A francia politika a diktatúra útjára lépett

Decemberben beszámoltunk egy készülő francia törvénytervezetről, miszerint liberális, baloldali képviselők törvényjavaslatot nyújtottak be az abortusz megakadályozása céljával működtetett ún. "pro-life" internetes honlapok tevékenységének bűncselekménnyé nyilvánítására és működésének betiltására. A mai napon szeretnénk beszámolni a francia demokrácia nem túl fényes állapotáról, hiszen 2017. február 16-án második olvasatban, a Szenátus javaslatait felülbírálva véglegesen elfogadta a Nemzetgyűlés a javaslatot.
A törvényjavaslat akár két év szabadságvesztéssel, illetve 30 ezer eurós bírsággal is sújtaná a ’"törvényszegőket". A törvény bűncselekménnyé nyilvánítaná a "hamis és torzított információkat" tartalmazó internetes oldalak üzemeltetését, mert ezeknek az oldalaknak szerintük az a célja, hogy "tudatosan, hamis információkat felhasználva megtévesszék az abortuszt tervező nőket és lelki nyomást gyakoroljanak rájuk".
Felháborító, hogy jelenleg is a francia állami internetes oldalak kizárólag abortuszt propagálnak – mint egyetlen megoldást a felmerülő szerintük "problémára" – a felvilágosítást kérő nők számára. A francia hivatalos orgánumok nem is említik az embrióra vonatkozó emberi jogokat, illetve a "felvilágosító" oldalakon sosem említik a gyermek, az embrió, illetve magzat kifejezéseket.

Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)