OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. február 22., szerda 16:41

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2017. február 22., szerda (OS) - Ha Magyarországra jössz, elveheted a magyarok munkáját – Bérunió helyett a keleti bérszínvonalat tartja fenn a Fidesz-kormány

    A Nemzetgazdasági Minisztérium korábbi rendelete szerint hazánkba egyre könnyebb külföldi munkaerőt importálni. Ezen felbuzdulva a Fidesz–KDNP-kormány most Ukrajnában keresi a betelepítendő vendégmunkásokat, mondhatni: támogatja a munkaerő-migrációt a magyar munkavállalók kárára.

Míg a Jobbik a nyugati bérekért küzd, addig a Fidesz a keleti bérszínvonalat részesíti előnyben. Sajnálatos, hogy a magyar bérszínvonal felzárkóztatásáért semmilyen küzdelem nincs a kormány részéről, a stratégiai szerződéseiben sem kötötték ezt ki a multinacionális cégek irányába.

A Jobbik a bérunióért európai népszavazást kezdeményez, míg a Fidesz Brüsszelben csak hallgat ez ügyben. Tétlenül nézik, hogy Magyarország teljesen kiürül, több százezren hagyják itt hazánkat az alacsony bérek és a kilátástalan helyzet miatt. 2016-os statisztika szerint a tartósan külföldön munkát vállalók mintegy 1000 milliárd forintot utalnak haza, míg egy 2017. januári adat szerint az Ausztriában munkát vállaló magyarok száma 2012-höz képest megduplázódott. Többek közt ezek az adatok is egyértelműen bizonyítják, hogy a Fidesz-kormány elüldözi a magyar embereket, és helyüket az olcsó import munkaerővel kívánják pótolni.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke és Bencsik János, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet alelnöke

     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.