OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. február 25., szombat 13:44

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2017. február 25., szombat (OS) - Hungarikumok és magyar élelmiszerek a verőcei VIREXPO-n

        2017. február 24-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a VIROEXPO, Horvátország egyik legjelentősebb mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállítása. A Verőcén (Virovitice) megrendezett háromnapos eseményen a kiváló határ menti magyar-horvát kapcsolatoknak köszönhetően hazánk ezidáig két alkalommal jelent meg díszvendégként. Az idei év partnerországa Csehország volt, de Magyarország a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Nemzeti Kereskedőház közös szervezésében közel 200 négyzetméteres színvonalas standon vonultatta fel a hazai élelmiszeripari termékeket és hungarikumokat.
     A megnyitón részt vett V. Németh Zsolt, a földművelésügyi tárca környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára, aki a hungarikum kiállítási stand előtt köszöntötte a házigazda Andrej Plenkovic miniszterelnököt és Tomislav Tolusic mezőgazdasági minisztert. A helyszínen kétoldalú megbeszélésre is sor került a két agrárpolitikus között, melyen a felek kölcsönösen megállapították, hogy az országaik közötti agrárkapcsolatok további elmélyítésére látnak lehetőséget.
     Magyarország előtt mindenképp adottak azok a lehetőségek, amelyekkel előnyben lehet a többi uniós tagállammal szemben: a földrajzi közelség miatt a horvátok ismerik és szeretik a magyar konyhát, az élelmiszeripari termékeket és a borokat. A déli szomszédainkkal való együttműködés a régió GMO-mentességének fenntartása szempontjából is fontos, hiszen Horvátország GMO-mentes politikát folytat, mint hazánk. A magas minőségű, GMO-mentes helyi termékek előállítása versenyelőnyt jelent a nagy élelmiszeripari világcégekkel szemben, amelyre mindkét országnak érdemes építenie a jövőben - mondta V. Németh Zsolt államtitkár.

     Kiadó: FM Sajtóiroda
    
-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.