OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. február 26., vasárnap 13:36

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. február 26., vasárnap (OS) - A Jobbik kegyelettel emlékszik a hodzsali mészárlás áldozataira, és a karabahi konfliktus békés megoldására hív fel

    A 25 éve elkövetett hodzsali mészárlás emléknapján a Jobbik Magyarországért Mozgalom kegyelettel emlékezik az 1992. február 26-án megölt 613 azerbajdzsáni civilre, és együttérzését fejezi ki az áldozatok hozzátartozóinak, valamint az azerbajdzsáni nemzetnek.

Ismert, hogy az 1988 óta zajló karabahi konfliktus csak az azerbajdzsáni oldalon mintegy 20 ezer áldozatot követelt, és 660 ezer azerbajdzsánit kényszerített az örmény erők által elfoglalt otthona elhagyására. Azerbajdzsán nemzetközileg elismert területének egyötöde mai napig is örmény megszállás alatt áll dacára annak, hogy a bakui kormány számos nemzetközi fórumon, köztük az ENSZ Biztonsági Tanácsa, az Európa Tanács, az EBESZ vagy az Európai Parlament előtt is próbálta politikai úton rendezni a konfliktust, és bár minden nemzetközi szervezet határozatban ítélte el a nemzetközi joggal ellentétes örmény agressziót és megszállást, a határozatoknak mai napig nem tudtak érvényt szerezni.
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.