OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. február 28., kedd 15:54

Az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. február 28., kedd (OS) - HITELES MOZGALOM KÖZLEMÉNY Nem a most elítéltek a bűnösök!

    Ráckevei Bíróság 2017.02.21-én hozott első fokú ítéletében közveszéllyel fenyegetés bűntettében bűnösnek találta és fejenként 300 óra közérdekű munkára ítélt két devizahiteles aktivistát. Az ügyben eljáró rendőrség, ügyészség, bíróság a lehető legkomolyabban, minden apró részletre kiterjedően éveken keresztül dolgozott az ügyön.

"Elég volt a kifosztásból" felirat a becsomagolt, bankban elhelyezett fahasábon  – az ügyész szerint fenyegetés volt.

Az elmúlt években sem az ügyészség, sem a korábbi PSZÁF, sem az utód MNB PFK a bankok tevékenységével kapcsolatos bejelentéseket nem vette komolyan. Nem tudunk arról, hogy banki vezető, állami hivatalnok ellen eljárás indult volna azért mert megtévesztetek és becsaptak a bankok egymillió embert, ezért hogy mindez az állami felügyelet és az állami fogyasztóvédelem mellett megtörténhetett.

Ha egy félresikerült-félreértelmezett, diákcsínynek minősülő tett ilyen következménnyel jár, akkor mivel jár, ha folytatólagosan, előre megtervezetten, egymással együttműködve megkárosítanak a bankok több ezer milliárd forinttal magyar állampolgárokat?

Nem a most elítéltek a bűnösök!

Elvárjuk a hatóságoktól, hogy a korábban benyújtott és elsüllyesztett aktákat vegyék elő, porolják le, és ugyanolyan lelkesedéssel és elszántsággal végezzék végre a munkájukat, mint barátaink esetében tették.

Kérjük sorstársainkat fokozzák érdekvédő tevékenységüket, álljanak ki önmagukért, családjukért!

     Kiadó: Arany Liliom Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.