OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. március 5., vasárnap 08:07

A Krajczáros Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. március 4., szombat (OS) - A Krajczáros Alapítvány képviselőinek villámlátogatása Petrozsényben.

    Még előbb, 2016 októberének végén is ellátogattak már e térségbe, amikor Böjte Csaba és gondozottjai a Petrozsénytől nem messze fekvő Vulkán településen lévő temetőbe zarándokoltak és együtt voltak részesei az ottani katonatemetőben megtartott megemlékezésnek. Az I. világháborúban elesett katonák küzdelmeit és helytállását felidéző programot akkor hagyományteremtő szándékkal a térségben folyt harcok során elesett Gillemot Ferenc őrnagy nevét viselő sportprogram zárta.
A tegnapi napon illetve útközben áttekintésre került, hogy mivel lehetne a dévai hálózathoz tartozó, ám a szórvány lakta – kevésbé frekventált - térségben a magyarságukért küzdő nevelők munkáját és az otthon lakóinak életét jobbítani. A házban jelenleg is folyó felújításhoz szükség lenne további kiegészítő bútorokra (pl. ruhafogasokra), laminált parkettára, iskolai szemléltető eszközökre, korszerű számítógépekre, flipchart táblára, projektorra, tisztító szerekre. E célok elérését segítendőn Böjte Csaba az otthon lakóval és nevelőivel közösen 2017. április hóban adományozói rendezvényt szervez Petrozsényben. A fehérvári székhelyű közhasznú szervezet minden természetes és jogi személy megkeresése iránt nyitott, amelynek keretei között elő lehet segíteni az ottaniak törekvéseit. A kiszállítást az alapítvány rendelkezésére álló járművel meg tudja oldani. További információk kérhetők: krajczaros@t-online.hu és 06-30-9566736

     Kiadó: Krajczáros Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.