2024. április 20. szombat

2017. március 5., vasárnap 08:07

A Krajczáros Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. március 4., szombat (OS) - A Krajczáros Alapítvány képviselőinek villámlátogatása Petrozsényben.

Még előbb, 2016 októberének végén is ellátogattak már e térségbe, amikor Böjte Csaba és gondozottjai a Petrozsénytől nem messze fekvő Vulkán településen lévő temetőbe zarándokoltak és együtt voltak részesei az ottani katonatemetőben megtartott megemlékezésnek. Az I. világháborúban elesett katonák küzdelmeit és helytállását felidéző programot akkor hagyományteremtő szándékkal a térségben folyt harcok során elesett Gillemot Ferenc őrnagy nevét viselő sportprogram zárta.
A tegnapi napon illetve útközben áttekintésre került, hogy mivel lehetne a dévai hálózathoz tartozó, ám a szórvány lakta – kevésbé frekventált - térségben a magyarságukért küzdő nevelők munkáját és az otthon lakóinak életét jobbítani. A házban jelenleg is folyó felújításhoz szükség lenne további kiegészítő bútorokra (pl. ruhafogasokra), laminált parkettára, iskolai szemléltető eszközökre, korszerű számítógépekre, flipchart táblára, projektorra, tisztító szerekre. E célok elérését segítendőn Böjte Csaba az otthon lakóval és nevelőivel közösen 2017. április hóban adományozói rendezvényt szervez Petrozsényben. A fehérvári székhelyű közhasznú szervezet minden természetes és jogi személy megkeresése iránt nyitott, amelynek keretei között elő lehet segíteni az ottaniak törekvéseit. A kiszállítást az alapítvány rendelkezésére álló járművel meg tudja oldani. További információk kérhetők: krajczaros@t-online.hu és 06-30-9566736

Kiadó: Krajczáros Alapítvány