OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2017. március 6., hétfő 14:59

A Belügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. március 6., hétfő (OS) -

    A Belügyminisztérium ismételten és kategorikusan visszautasítja azokat a nemzetközi és a magyar sajtóban megjelent ellenőrizetlen állításokat, amelyek szerint magyar rendőrök migránsokat bántalmaznak. A tárca felhívja a figyelmet, hogy ezek a minden alapot nélkülöző írások akkor jelennek meg, amikor Magyarország – állampolgárai és az Európai Unió védelmében – az ideiglenes határzár megerősítésére kényszerül. Emlékeztetőül: az Országgyűlés holnap, 2017. március 7-én szavaz a jogi határzár megerősítéséről szóló törvényjavaslatról.
A józan észre hivatkozva:
1./ A visszatérő híresztelést érzelemdúsan közreadó svéd napilap maga közli, hogy "Az Aftonbladet nem tudja megerősíteni Usman Khan történetének részleteit, ahogy azt sem, hogy a határon lezajlott események valóban megtörténtek-e vagy úgy történtek-e, ahogy elmondta." Ennek ellenére az Aftonbladet, és a cikkére hivatkozó média indokolatlanul tényként kezeli a migránsok bántalmazását.
2./ A cikkben hivatkozott nemzetközi szervezet, az Orvosok Határok Nélkül támogatói háttere közismerten Soros Györgyhöz kötődik. A szervezet előszeretettel ad hitelt a migránsok konkrétumokat nem tartalmazó elmondásainak. Ezekre akkor lehetne érdemben válaszolni, amennyiben legalább az állítólagos bántalmazások időpontját vagy helyszínét tartalmaznák.
     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.