OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. március 8., szerda 13:07

Jávor Benedek EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. március 8., szerda (OS) -

    Úgy tűnik, aggodalmainkat az uniós intézmények is osztják: a Bizottság válasza szerint ahhoz, hogy a vasúti ágazatban piaci viszonyok érvényesüljenek, a hálózatra vonatkozó információkhoz könnyű és méltányos hozzáférést kell biztosítani. Ami pedig az uniós finanszírozást illeti, valamennyi projektnek meg kell felelnie az átláthatóság feltételeinek (ez némiképp leegyszerűsítve azt jelenti, hogy titkosított vasúti beruházásokra az EU nem ad pénzt). A válaszlevél azt is rögzíti, hogy Bizottság elemezni fogja a magyar törvényt annak biztosítása érdekében, hogy az megfeleljen az uniós kötelezettségeknek.
A Párbeszéd szerint bebizonyosodott, hogy az Orbán-kormány lopáskönnyítő lépése uniós támogatási források százmilliárdjait sodorta veszélybe. A tanulság egyértelmű: vagy az ország érdekei szempontjából káros törvényt kell sürgősen másikra cserélni, vagy a lenyúlási lehetőséghez ragaszkodó kormányt.

         Jávor Benedek, európai parlamenti képviselő

     Kiadó: Jávor Benedek EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.