OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2017. március 10., péntek 12:00

A Magyar Hospice-Palliatív Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. március 10., péntek (OS) - A Nézőpontváltó Egyesület és a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület együttműködésében létrehozott Chatszoba konzultációs szolgáltatás 2017. március 13-tól a www.nezopontvalto.hu oldalon érhető el.

    Mit jelent a hospice ellátás? Mi az a palliatív orvoslás? Hol érhető el a lakóhelyem közelében? Ki jogosult rá? Nem rákbeteg vagyok, én kérhetek-e hospice-ellátást? Szükségszerű velejárója-e a betegségnek a fájdalom és más kínzó tünetek? Hogyan enyhíthető? Hogyan kérhetek ellátást? Van házhoz jövő segítség? Kell-e érte fizetni? Mi az a hospice ház? Mit csinálnak ott? Látogathatnak a hozzátartozók? Hívhatok-e papot? Kik a gondozók? Van-e várólista? – és még tucatnyi kérdés, ami fel sem merül bennünk addig, amíg nem kerülünk mi saját magunk, vagy szerettünk olyan élethelyzetbe, amikor szükségessé válik egy szakmailag hozzáértő és emberséges életvégi ellátás.
Amikor már nem a gyógyítás a cél, hanem a szenvedés nélküli búcsú az élettől, a hozzátartozóktól.

A hosszú évek óta hospice-palliatív területen tevékenykedő szakemberek, Dr. Csikós Ágnes, palliatív orvos, családorvos minden hét szerdai napján 8-9 óra között és Lukács Miklós, hospice szakápoló és koordinátor minden héten hétfőn 9-10 óra között várják chat-en a kérdéseket.
A kérdezni, konzultálni óhajtók egy rövid regisztráció után ingyenesen vehetik igénybe a szolgáltatást.

További információ: iroda@hospice.hunezopontvalto@gmail.com
     Kiadó: Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.