OS Országos Sajtószolgálat
2018. május 25. péntek
Ismertető


2017. március 13., hétfő 14:45

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2017. március 13., hétfő (OS) - Bodor Pál - Diurnus emlékére

    Az MSZP megrendülten értesült, hogy hosszantartó betegsége után, életének 87. évében elhunyt Bodor Pál újságíró, költő, műfordító. Kiváló és éles szemű publicista volt, de elsősorban mégis humanista: olyan ember, aki nem csak észrevette a problémákat és visszásságokat, hanem volt bátorsága köntörfalazás nélkül leírni azokat, méghozzá a hétköznapi ember nézőpontjából. Egyenes volt és soha meg nem alkuvó: olyan művelője hivatásának, akinek életútja bármely mai zsurnaliszta számára szakmai és erkölcsi zsinórmérték lehet.

Egyszer ezt írta magáról: "Ha minden fájdalom nélkül egyszerűen elaludnék, azt hihetném, hogy mindig halott voltam, és egy halott álmodta néha, hogy él."

Tisztelői, barátai és kollégái tanúsítják, hogy itt volt köztünk, és most nagyon hiányzik. Ám amíg mély emberséggel átitatott sorait olvashatjuk, soha nem távozik örökre.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.