OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. március 22., szerda 17:20

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
    Budapest, 2017. március 22., szerda (OS) - Továbbra is lehet pályázni a Kapcsolódj be a közvetítésbe! című szakmai gyakorlatra

        Folytatódik a "Kapcsolódj be a közvetítésbe!" című, egy éves szakmai gyakorlatra szóló ösztöndíjprogram, melyet Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének kezdeményezésére az MTVA és a Nemzeti Kulturális Alap indított el hátrányos helyzetű, elsősorban roma fiatalok számára. A pályázat benyújtási határideje meghosszabbításra került, az ösztöndíjra 2017. április 3. éjfélig lehet pályázni!
     Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének döntése alapján az MTVA a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával idén 8 fő hátrányos helyzetű, elsősorban roma fiatal számára biztosít ösztöndíjat, alkotói támogatást. Az ösztöndíj célja, hogy a fiatalok szakmai gyakorlat keretében ismeretet szerezzenek a média világáról, betekintést nyerhessenek a televízió munkájába, aktív tagjai lehessenek az ott zajló munkafolyamatoknak. A program hozzájárul a fiatal, leendő roma értelmiség személyes és szakmai fejlődéséhez, identitásuk megőrzéséhez, médiatapasztalataik bővítéséhez.
     Az ösztöndíj, melyre még 2017. április 3. éjfélig lehet pályázni, 20 millió forintos keretösszeggel járul hozzá a fiatalok tapasztalatszerzéséhez. Összege 200.000 Ft/fő/hónap, melyre 18 és 30 év közötti, középfokú végzettséggel rendelkező, hátrányos helyzetű fiatalok pályázhatnak. A sikerrel pályázó leendő ösztöndíjasok szakmai gyakorlata várhatóan 2017 júniusától indul el.
     A pályázat benyújtásával kapcsolatos részletek az alábbi linken keresztül érhetők el:

    http://www.nka.hu/palyaztatas/miniszteri_palyazati_felhivasok/kapcsolodj_be_a_kozvetitesbe_170322

Budapest, 2017. március 22.
    
-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.