OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. március 22., szerda 18:32

Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. március 22., szerda (OS) - Eötvös Péter fiatal karmestereket tanít a Budapest Music Centerben, nemzetközi mesterkurzuson, melynek programján Kurtág György különleges énekes darabja szerepel, az UMZE Kamaraegyüttes közreműködésével.

    Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány, mely fiatal zeneszerzők és karmesterek továbbképzése mellett a 20-21 századi zene népszerűsítését, valamint nemzetközi hírű zeneszerzők személyes bemutatását tűzte ki célul, a franciaországi Royaumont Foundation-nel közösen Kurtág György és Pierre Boulez műveit feldolgozó nemzetközi mesterkurzust hirdetett fiatal, pályakezdő karmestereknek. A kurzus két helyszínen zajlik: az első állomás az alapítvány székhelye, a Budapest Music Center, ahol az UMZE Kamaraegyüttes neves művészei közreműködnek. A kurzusra nagy számú jelentkezés érkezett a világ számos országából. Jean-Philipe Wurtz, a franciaországi Linea Ensemble művészeti vezetője, valamint Eötvös Péter karmester, zeneszerző együtt választották ki azt a 6 karmestert, akik aktívan részt vehetnek a mesterkurzuson. A budapesti Kurtág-próbák után a fiatal karmesterek együtt utaznak tovább Royaumont-ba, ahol a Linea Ensemble zenészeivel dolgozhatnak és tanulmányozhatják tovább a Kurtág-művet, valamint Pierre Boulez Le Marteau sans maître című darabját. Budapesten és Royaumont-ban is koncertszerű nyílt próbával ér véget a munka és minden karmester lehetőséget kap a bemutatkozásra.
     Kiadó: Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.