OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2017. március 24., péntek 14:11

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2017. március 24., péntek (OS) - Beszéd helyett párbeszédet a devizahitelesekkel! - A Párbeszéd szerint a kormány továbbra is csak kommunikációs szinten kezeli a devizahitelesek problémáit. Érdemben nem tárgyalt az adósokat képviselő civil szervezetekkel és a számára fontos bankoknak ad kedvezményeket. A párt várja az igazságügy miniszter és a jegybankelnök válaszát

    Egy hónappal ezelőtt a Párbeszéd már követelte Trócsányi László igazságügy minisztertől a tájékoztatást a devizahiteles ügyek állásáról Az akkori adatok alapján a megkezdett 60 ezer perből 17 ezer még folyamatban volt. Ha a jelenlegi gyakorlat marad, akkor a perekből mindössze néhányat nyilvánítanak semmissé.

Több devizahiteleseket tömörítő szervezet is a Párbeszédhez fordult segítségért, mert civilként nem kezelték őket partnerként, kérdéseikre mellébeszéltek, ködösítettek a minisztériumok. A Hiteles Mozgalom már többször felhívta a kormány figyelmét arra, hogy baj lesz a rengeteg deviza alapú kölcsönből, eredménytelenül. Sem a fogyasztóvédelem, sem a minisztériumok, sem a Kúria nem volt hajlandó megfontolni a kéréseiket.
A Párbeszéd szerint a kormány kommunikációs szinten kezeli az adósok problémáját. A párt a Hiteles Mozgalom megkeresése alapján a héten két írásbeli kérdést adott be az Országgyűlésnek, Trócsányi László miniszterhez és Matolcsy György jegybankelnökhöz egy 2004-es, a svájci jegybanktól, az akkor még Járai Zsigmond vezette intézményhez érkezett figyelmeztető levél miatt.

Hegyesi Beáta, elnökségi tag
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.