OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. március 25., szombat 09:28

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. március 25., szombat (OS) - A DK továbbra is hisz az Európai Egyesült Államok eszméjében

        Belgium, Franciaország, Hollandia, Luxemburg, Nyugat-Németország és Olaszország 1957-ben írták alá a római szerződést, amellyel az Európai Szén- és Acélközösség elindult az egységes Európai Unió létrejötte felé.
     60 évvel ezelőtt mindenki számára világos volt, hogy Európa csak akkor lesz békés, gazdaságilag erős és folyamatosan fejlődő kontinens, ha a tagjai egyöntetűen kiállnak a szabadság, az egyenlőség, a demokrácia és a sokszínűség eszméi mellett. A mai, ebből az ünnepélyes alkalomból összehívott római EU-csúcson viszont azok is ott lesznek, akik ezt szeretnék lebontani.
     Orbán Viktor ma Júdásként fog az európai vezetők között feszengeni, mert a demokrácia helyett az illiberalizmust, a szabad sajtó helyett a pártállami propagandát, a sokszínűség helyett az etnikai homogenitást, a tisztességes verseny helyett a tehetségtelen haverok korrupt helyzetbe hozását választotta. Ez nem azoknak az ünnepe, akik az orosz érdekeket kiszolgálva, hazájuk érdekeit elárulva évek óta EU-ellenes politikát folytatnak.
     A Demokratikus Koalíció továbbra is hisz az Európai Egyesült Államok eszméjében. Hisszük, hogy hazánk hosszú távú célja az Európai Egyesült Államok megteremtése, közös Európai Alkotmánnyal, európai kormánnyal, parlamenttel, közös kül-, honvédelmi, gazdaság-, pénzügy-, és adópolitikával. A DK ma ünnepel, mert 60 éve ennek az alapkövét tették le Rómában.

     Gyurcsány Ferenc elnök DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.