OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. március 25., szombat 12:09

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. március 25., szombat (OS) - Felháborítóak a román hatóságok magyarellenes lépései Marosvásárhelyen -

        Nem lehet beiratkozni a 2017-18-as tanévre a Marosvásárhelyi Katolikus Gimnáziumba azok után, hogy a helyi tanfelügyelet az iskola igazgatójának tudomására hozta: az iskola "bizonytalan helyzetének" fennállásáig nem fogadhatnak beiratkozókat.
     A hatóságok döntése már csak azért is rendkívül cinikus és elfogadhatatlan, mert a bizonytalan helyzetet egymásnak ellentmondó döntéseikkel éppen a román hatóságok idézték elő az oktatási intézmény körül. Az LMP tiltakozik a magyar kisebbségi jogok gyakorlását korlátozó helyzet ellen, amely homlokegyenest megy szembe annak az Európai Uniónak az értékeivel, amelynek Románia is tagja, ezt a tegnapi Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának ülésén is szóvá tette, szolidaritásáról biztosítva a pedagógusokat, diákokat, szülőket egyaránt. A zöldpárt éppen ezért küzdött sikerrel annak érdekében, hogy pártcsaládja, az EGP, a kisebbségek nyelvhasználatának szabadságával kapcsolatos határozatot fogadjon el.
     Az LMP szerint a székelyföldi magyarok visszatérő vegzálásának, illetve kisebbségi jogaikban való korlátozásának megakadályozását és identitásuk a jövő generációk számára történő megőrzését csak az autonómia biztosíthatja. A zöldpárt nem adja fel az ezen célért folytatott küzdelmet.

Ungár Péter Károly
elnökségi tag, LMP

Tőke Ervin
 a  Minta (az Erdélyi Magyar Néppárt ifjúsági szervezete) elnöke
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.