OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. március 25., szombat 13:33

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége közleménye
    Budapest, 2017. március 25., szombat (OS) - Nyolcadik alkalommal rendezték meg Bartók Béla születésnapján a Kárpát-medencei Tehetségnapot.A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége hagyományos éves díjátadó ünnepségén kihirdették a "Felfedezettjeink" című pályázat nyerteseit, átadták a "Magyar Tehetség Nagykövete" címeket valamint a Tehetségek Szolgálatáért díjakat.

        A tehetséggondozás főszereplői a fiatalok, az ő előmenetelüket hivatott támogatni a "Felfedezettjeink" ösztöndíjpályázat. A felhívásra minden évben a Matehetsz tehetséghálózatának intézményei), a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács 51 tagja és a Matehetsz 38 tagszervezete nyújthatnak be ajánlást. Idén hárman vehették át a "Felfedezettjeink 2017" pályázatának fődíját.
A tehetségsegítő szakemberek elismerését fejezi ki a Tehetségek Szolgálatáért díj, amelyet idén is éves, életmű és közösségi díj kategóriában adtak át.
     A "Magyar Tehetség Nagykövete" cím fontos szolgálat és feladat, melynek célja, hogy segítsenek megteremteni és fenntartani a tehetségbarát társadalom és a tehetséggondozás, mint közös, nemzeti ügy üzenetét. Három évre szóló nagyköveti megbízatást vett át: Vásáry Tamás Kossuth-díjas magyar zongoraművész és karmester, Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok vívó, mesteredző, valamint Al Ghaoui Hesna riporter, külpolitikai újságíró.
     A szombati rendezvényen 79 intézmény vehette át a "akkreditált", illetve az "akkreditált kiváló tehetségpont" táblát, amely intézményi szintű elismerése a magas színvonalon végzett tehetségfejlesztő munkának.

     Kiadó:  Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.