OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. március 25., szombat 14:31

Az LMP parlamenti frakciója közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. március 25., szombat (OS) - Az LMP országgyűlési határozati javaslattal állna ki Magyarország Uniós elkötelezettsége mellett -

        A Római Szerződés aláírásának hatvanadik évfordulóján az LMP fontosnak tartja, hogy a magyar kormány tisztázza viszonyát az Európai Unióval és az Országgyűlés hitet tegyen egy jobb, hatékonyabb, igazságosabb és egységesebb EU mellett. A párt ezért határozati javaslatot nyújt be az országgyűlésben és ennek támogatására szólít fel minden parlamenti pártot.
     Az elmúlt hét évben a kormánypártok folyamatos ellenségkereső kommunikációja miatt megkérdőjeleződött a magyar kormány elkötelezettsége az Uniós integráció mellett. Az LMP az EU megalakulásának évfordulóján szükségesnek tartja egyértelműen kimondani, hogy hazánk helye az Unióban van, ugyanakkor az EU csak zöldek által javasolt reformok azonnali végrehajtásával lábalhat ki a jelenlegi válságából. Éppen ezért súlyos felelőtlenség, hogy Orbán Viktor csupán ellenséget kreál Brüsszelből, miközben egy tagállam miniszterelnökeként valódi lehetősége lenne a működő Unióhoz szükséges változások elindításra.
     Az LMP meggyőződése, hogy a magyar érdek az Unió átalakítása és nem a szétverése. A párt szerint az EU csak akkor lesz működőképes, ha a jelenlegi átláthatatlan, lobbiérdekek által vezérlet bürokratikus működés helyett képes lesz valóban az Uniós állampolgárokért és a kis helyi közösségekért dolgozni.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.