OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. március 25., szombat 14:32

Az LMP parlamenti frakciója közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. március 25., szombat (OS) - Az LMP országgyűlési határozati javaslattal állna ki Magyarország Uniós elkötelezettsége mellett -

        Ehhez első lépésben le kell számolni lobbicsoportok uralmával és szakítani kell az olyan őrült tervekkel, mint a kizárólag nagyvállalati érdekeket szolgáló, titokban előkészített szabadkereskedelmi egyezmények, illetve legalább a termőföldre vonatkozóan korlátozni kell a tőke szabad áramlását. Olyan Uniót kell teremteni, amelyben soha nem fordulhat elő, hogy néhány jól fizetett lobbista el tudja intézni, hogy Brüsszel engedélyezze az EU-s joggal valójában összeegyeztethetetlen paksi bővítést.
     Erősíteni kell továbbá az Unióban a szociális kohéziót, mert a jelenlegi a centrum és a periféria országok között egyre inkább szétnyíló olló belülről feszíti szét az EU-t. Éppen ezért az Unió vezetésének elsőrendű prioritásává kell, hogy váljon az EU-n belüli jövedelmi különbségek csökkentése, míg a magyar kormány legfontosabb feladata, hogy megakadályozza a többsebességes Európa létrejöttét bármi áron.
     Továbbá olyan Európára van szükség, amely egységesen reagál és megvédi magát a külső kihívásokkal szemben: nem engedhetjük meg például, hogy az Unió gyengítésében érdekelt putyini Oroszország éket verjen a tagállamok közé.
     Az LMP célja, hogy őszinte és érdemi vita kezdődjön az Unió jövőjéről, melynek eredményeként le kell váltani a lobbicsoportok Európáját, és létre kell hozni az emberek és a helyi közösségek Unióját.

Szél Bernadett
az LMP társelnök-frakcióvezetője
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.