2024. április 18. csütörtök

2017. március 27., hétfő 15:10

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. március 27., hétfő (OS) - Egyetemistáknak és főiskolásoknak hirdet pályázatot a MEKH.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) Energiakövetek címmel hirdet pályázatot a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára. A társadalmi felelősségvállalási program célja a felnövekvő generáció energiatudatos szemléletének formálása, rendhagyó eszközökkel.

Energiakövetek címen indít programot a MEKH azzal a céllal, hogy élményszerűbbé tegye a tudatos energiafelhasználással kapcsolatos ismeretek átadását az általános és középiskolás diákok számára. Az energiatudatos életmód egyre hangsúlyosabb a fiatalok körében, azonban még mindig kevés a gyakorlati ismeretekre fókuszáló oktatási segédanyag.

A tapasztalatok szerint az általános és középiskolás korosztály a legfogékonyabb a szemléletformálásra. A gyakorlatban is hasznosítható tudás átadásához azonban elengedhetetlen az ismeretek élvezetes, élményszerű közvetítése, illetve az oktatáshoz szükséges szakemberek utánpótlása és folyamatos továbbképzése.

"Sokat beszélünk az energiatudatosság és az energiatakarékosság fontosságáról, de a legtöbben nem tudják pontosan, hogy mit tehetnek ezért a mindennapokban. Energiakövetek programunk ebben nyújt újat. Olyan tehetséges szupertanár-jelölteket keresünk, akik élményszerűen, új szemszögből képesek beszélni a témáról, és ehhez a saját ötleteiken alapuló interaktív tananyagot is kidolgozzák" – fogalmazta meg a program lényegét Scherer Zsolt, a MEKH szóvivője.

Kiadó: Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal