OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. március 28., kedd 10:36

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2017. március 28., kedd (OS) - Elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

    A Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, Zsigó Róbert elrendelte a tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzést. Az egész országra kiterjedő mustra 2017. március 20-a és április 17-e között zajlik.

Az éppen idén 5 éves Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a megyei kormányhivatalok munkatársai várhatóan húsvét hétfőn zárják a tavaszi ellenőrzés-sorozatot, ezzel biztosítva a magyar lakosság számára a biztonságos élelmiszerhez való hozzájutást. Vizsgálják a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, így az ünnepek alatt megbízható termékekhez juthatnak a fogyasztók.

A biztonságos élelmiszerfogyasztás szempontjából különösen fontos, hogy az előállítástól a forgalmazásig figyelemmel kísérjék a szakemberek az élelmiszerek útját. Az ünnepi asztal elmaradhatatlan ételei, mint például a sonka és a tojás kiemelt figyelmet kapnak az ellenőrzés során, csak úgy, mint a különféle borok, szeszes italok, a szezonális zöldségek, gyümölcsök és nem utolsó sorban az édesipari termékek. A szakemberek a nyulak és bárányok, tehát élő állatok szállítását is nyomon követik a közel egy hónapos kontroll során.

     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.