OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. március 28., kedd 12:15

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. március 28., kedd (OS) - Április elejéig várják a pályázatokat a Biztonságos Óvoda programban

    Az elsők között sikeresen jelentkező 200 intézmény kaphat segítséget, módszertani anyagokat és segédeszközöket a kisgyermekek közlekedésre nevelésének elindításához.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kezdeményezésére, a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. szervezésében 2017-ben újra meghirdetett pályázat legfontosabb célja az óvoda pedagógiai programba integrálható közúti közlekedésbiztonsági módszertani segédletek megismertetése az intézményekkel, óvodapedagógusokkal, a közlekedésre nevelési tevékenység támogatása.

A tárca fontosnak tartja a közlekedéshez való megfelelő hozzáállás építését, fejlesztését már kisgyermek kortól. Kiemelt cél, hogy a magyarországi közúti közlekedési kultúra, a közlekedők biztonság-orientált felkészültsége az ebből a szempontból legfejlettebb országok szintjére emelkedjen. A Biztonságos Óvoda a közlekedésbiztonsági nevelési programok megvalósítását támogatva minél több gyermekhez és családjaikhoz juttatja el a legfontosabb információkat, megszerettetve velük a tudatos, biztonságos közlekedést.

A tavaly első alkalommal meghirdetett lehetőségre mintegy 350 óvoda jelentkezett. A mintaprogram sikere és a fokozott érdeklődés a program folytatását indokolta.

     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.