OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2017. március 28., kedd 13:36

JAVÍTÁS - OS - A Fidesz-frakció közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. március 28., kedd (OS) - PONTOSÍTÁS – A 2014-es választáson a magyar választójogi szabályozás jól vizsgázott

    A március 9-i ötpárti egyeztetésen az ellenzéki frakciók képviselői nem biztosították támogatásukról az általuk szövegszerűen korábban megismert javaslatokat és március 20-ig végleges frakcióálláspontot ígértek. E határidőig a Magyar Szocialista Párt a tervezet jelenlegi formájában történő támogatását elutasította, a többi frakció pedig a mai napig vissza sem jelzett. A választási eljárási és kampányfinanszírozási jogszabályok módosítása kétharmados többséget igényel, így arra az ellenzék támogatása nélkül nincs lehetőség. A Fidesz tudomásul veszi, hogy ma az ellenzékkel kétharmados törvények esetén még technikai, illetve korábban szavakban az ellenzék által is támogatott módosításokról sem lehet egyezségre jutni. Az e módosítások elmaradásából eredő következményekért a felelősség az ellenzéki pártokat terheli. A hatályos választójogi törvény a Velencei Bizottság véleményével összhangban "megfelelő alapját képezi a valódi, demokratikus választások lebonyolításának." A Fidesz frakciója a választási jogszabályokkal kapcsolatos vitát lezártnak tekinti.
Kósa Lajos frakcióvezető
Gulyás Gergely országgyűlési képviselő

     Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.