OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. március 28., kedd 18:02

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közleménye
    Budapest, 2017. március 28., kedd (OS) - Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és a Digitale Stadt Düsseldorf a mai napon a Düsseldorf – Budapest Be Smart! Hungarian Tech Day rendezvényen, Düsseldorfban. Az együttműködés célja a két város vállalatai, mikro-, kis és középvállalkozásai, startupjai és egyéb gazdasági, szakmai szervezetei közötti gazdasági, üzleti és innovációs kapcsolatok építése.

    A mai rendezvény - a BVK, Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusa és a Vodafone Németország szervezésében - az együttműködés első jelentős lépése. Célja smart city és mobilitás témában magyar találmányok, projektek bemutatása, és magyar startupok német piacra lépésének elősegítése. A rendezvényen a BVK 5. Be Smart startup versenyének győztesei mutatkoztak be az észak-rajna-vesztfáliai és más német nagyvállalatok, befektetők, a helyi kereskedelemfejlesztési szervezetek, valamint Düsseldorf város és Budapest Főváros képviselői előtt. Az Innogy Magyarország által felajánlott, egy éves ingyenes villamos energia ellátás díjat a BeeRides nyerte. A BeeRides, az EVA és a Route4U digiHUB tagságot nyertek.
Az eseményen Dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár, Dr. Bagdy Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese, Michael Reinartz, a Vodafone innovációs vezetője, Dr. Marie-Theres Thiell, az Innogy Magyarország elnöke, és Thomas Daiber, a Hubject ügyvezetője kerekasztal beszélgetésen vitatták meg a smart city, mobilitás témakörök jövőjével kapcsolatos kérdéseket.

     Kiadó: Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.