OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. április 5., szerda 14:57

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2017. április 5., szerda (OS) - Az LMP szerint is van közös nevező az oktatásban -

    Az LMP támogatja a Karátson Gábor Kör által indított Közös nevező kezdeményezést. A széles szakmai összefogással elkészült javaslat célja a magyar oktatás közös alapjainak meghatározása. Az LMP egyben kezdeményezi a Karátson Gábor
Kör meghívását az Országgyűlés Kulturális bizottságának ülésére.

Az LMP szerint az egész magyar oktatási rendszer veszélyben van az elmúlt húsz évben tapasztalható fejetlen, kapkodó, sokszor kicsinyes politikai célokat szolgáló folyamatos átalakulások miatt. Itt az ideje, hogy közösen fellépjünk az eddigi káosz ellen. Ezért az LMP támogatja a Karátson Gábor Kör javaslatát.

A húsz pontból álló csomag több nagy területtel foglalkozik: az intézményi alapok stabilitásának megteremtésével, az oktatás színvonalas tartalmának biztosításával, és a pedagógus-pálya megbecsültségének javításával. A magolás helyett a tudás gyakorlati alkalmazására, a kompetenciaközpontú oktatásra helyeznék a hangsúlyt, a tanároknak magasabb fizetést adnának, az adminisztratív munkát pedagógiai asszisztensekre bíznák, és nagyobb önállóságot adnának az iskoláknak.

Az LMP egyben kezdeményezi a Karátson Gábor Kör meghívását az Országgyűlés Kulturális bizottságára, hogy a parlamenti nyilvánosság előtt is bemutathassák a javaslataikat. Egyben arra biztat mindenkit, hogy álljanak a kezdeményezés mellé. Legyen közös nevező az oktatásban!

Ikotity István
országgyűlési képviselő

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.