OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. április 13., csütörtök 08:57

Az Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. április 13., csütörtök (OS) -

    A szünidei gyermekétkeztetést a települési önkormányzat kötelező feladatként szervezi meg, és a jogosult gyermek szülőjének, más törvényes képviselőjének kérelmére biztosítja azt. A szünidei gyermekétkeztetés igénybe vételének lehetőségéről a települési önkormányzat jegyzője írásban tájékoztatja a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő szülőt, továbbá a kérelem benyújtásához a helyi család- és gyermekjóléti szolgálat segítséget biztosít a szülő számára. Erre a feladatra levélben hívta fel a gyermekjóléti szolgáltatók figyelmét Czibere Károly államtitkár még márciusban.
A kormány számára fontos a szakmai párbeszéd, ezért az EMMI által szervezett több szakmai fórumon, már 2014 nyara óta napirenden van a gyermekétkeztetés és a gyermekvédelmi rendszer megerősítése.

     Kiadó: Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.