2024. április 25. csütörtök

2017. április 21., péntek 12:11

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. április 21., péntek (OS) - Több mint fél milliárd forint támogatást nyert el a Duna-Dráva Nemzeti Park

Több mint fél milliárd forintos KEHOP pályázati támogatást nyert el a Duna-Dráva Nemzeti Park - jelentette be Zsigó Róbert a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, Magosi György Dunafalva polgármestere és Závoczky Szabolcs, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója.
Az április 20-i sajtótájékoztatón ismertették, hogy "A Bezerédi-Duna-ág rehabilitációja"című projekt 335.000.000 forintot nyert el, melynek tervezett befejezési dátuma: 2019. 06. 30-a valamint, "A Dávodi Földvári-tó és a Karapancsai erdei tavak rehabilitációja kotrással, bioremediációval, kisműtárgy építéssel, cserjeirtással" című projekt 185.300.000 forintos támogatásban részesültek, kivitelezési munkájuknak várható befejezése 2019. 10. 31-e.
Zsigó Róbert a projektek részletes ismertetése során elmondta: a páratlan természeti környezet a mindennapi élet részét képezi a bajai és bácskai térségben; cél a természeti értékek megőrzése. Kiemelte, hogy az elkövetkező két esztendőben megvalósuló beruházás befektetés a jövőbe, melynek gyümölcsét a gyerekeink és az unokáink fogják megtapasztalni.

Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium