OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. április 21., péntek 12:22

Az Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. április 21., péntek (OS) - A tanodák hosszú távú fenntarthatóságáról tárgyalt az Antiszegregációs Kerekasztal

    Maruzsa Zoltán tájékoztatta a tagokat a Klebelsberg ösztöndíjról, a gyakorlóiskolák számáról, helyzetéről, a pedagógusképzést érintő fejlesztésekről – különös tekintettel a  gyakorlati képzésre. A helyettes államtitkár kezdeményezte egy olyan egyeztetés megrendezését a tanárképzési központok gyakorló iskolákat működtető vezetőivel és a kerekasztal-tagok meghívásával, amely alkalmat adna az  információk megosztására, a szakértői tapasztalatcserére többek között arra vonatkozóan, hogy milyen további tartalmi elemek beépítése lehet szükséges a pedagógusképzésben, illetve a gyakorlati képzésben.
 A kerekasztal tagjai sajnálattal vették tudomásul, hogy az Antiszegregációs Kerekasztaltól távozott két szakértő. Az Antiszegregációs Kerekasztal és az ott folyó munka ahhoz segít hozzá, hogy ne elkülönült és szembenálló táborok véleménycsatájáról szóljon a társadalmi integráció ügye, hanem közös megoldáskeresésről. A megoldáskeresésben a kormány számára partnerek a fenntartók, az iskolák, az önkormányzatok, a nemzetiségi szervezetek, számos civil szervezet és az egyházak is.
 Az Antiszegregációs Kerekasztal 2013-ban alakult azzal a konkrét céllal, hogy a kormányzati és a civil szakmai szereplők által egy olyan közösen készített, megegyezésen alapuló dokumentumot hozzon létre, amely közös javaslatokat fogalmaz meg az oktatási szegregáció megszűntetésének lehetőségeire.

     Kiadó: Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.