OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. április 23., vasárnap 05:50

A(z) Magyar Kerékpárosklub közleménye
    Budapest, 2017. április 23., vasárnap (OS) - Bringás rekorddöntést hirdettek az I Bike Budapest biciklis felvonuláson. A holland nagykövet nyitotta meg az I Bike Budapest bringás felvonulást szombat délután, amin az esős előrejelzések ellenére kb. tízezren gurultak végig. A Magyar Kerékpárosklub által szervezett örömbringázáson az elavult kerékpárutak korszerűsítése mellett a felújítás előtti Lánchíd átjárhatóságának megoldását hangsúlyozták. A szervezők meghirdették az első Bringás Rekord Hetet, amelyben cégek, közösségek, iskolák, hivatalok segítségével szeretnének még több embert kerékpárra ültetni, és kiakasztani a budapesti bicikliszámlálókat.

    A Kerékpárosklub budapesti mozgalma nem vár tovább a döntéshozókra, hanem szintet lép: elindítja a Bringás Rekord Hetet, melynek keretében jövő szombatig biciklire szeretnének ültetni mindenkit, aki látott már kerékpárt. Várják közösségek, iskolák, cégek, szervezetek csatlakozását, amelyhez – munkahelyi kerékpártárolók telepítésétől a közlekedési oktatásig - szakmai segítséget ad a szervezet. A kampányt jövőre országossá bővítik. A Magyar Kerékpárosklub célja fővárosi összefogással elérni, hogy 2030-ban a budapesti közlekedés 10%-át a kerékpárok tegyék ki. Ez a belváros több pontján már megvan, így a fővárosi arány 10%-ra emelkedése a városközpontban ennek sokszorosát jelentheti – mondja a klub. A csatlakozó magánembereket, cégeket, szervezeteket arra bíztatják, hogy a közösségi médiában számoljanak be arról, hogyan kerékpároznak, hogy segítenek új embereknek bringára ülni.
     Kiadó: Magyar Kerékpárosklub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.