OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2017. április 23., vasárnap 11:33

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. április 23., vasárnap (OS) - Ha erőszak történik, az Orbán személyes felelőssége!

    Ha valaki azt hitte, hogy Orbán uralkodása idején már nincs tovább tolni az alkotmányos rend – egyébként is erőszakosan megrepesztett - határait, akkor figyelmesen kövesse vissza az elmúlt hét eseményeit. A magyar miniszterelnök arról beszélt, amikor az ellene tüntetőkről kérdezték, hogy "viszket a tenyere". A törvényes hatalom birtokosaként, a rendfenntartó erők felett rendelkező "derék keresztény emberként" tehát erős ingerenciát érez arra, hogy kiosszon néhány pofont. No persze, nem azoknak a szélsőjobboldali csoportosulásoknak, akiknek frissen megválasztott kormányfőként beígérte, hanem azoknak a fiatal embereknek, akik szót emeltek a döntéseivel szemben. Ahogy egy demokráciában normális. Ehelyett – ahogy egy demokráciában abnormális – a kormányfő tenyere viszket, ha a nép nem hajbókol neki.

A fideszes propagandafüzet Magyar Időkben eközben a "pofonos láda kinyitásáról" írnak, amiért holmi "provokáló csicskák" nem hajlandóak betartani "a társadalmi együttélés minimális szabályait" azzal, hogy az utcán akadályozzák az igaz magyarok közlekedését holmi orbánozással. Majd egyszer csak felbukkan egy szimpatikus csecsen férfi – akinek "barátja" van a Parlamentben, cégtársai pedig kormányzati pályázatokon nyernek el megbízásokat – és barátságosan elbeszélget azokkal a fiatalokkal, akik megdobálták a szovjet emlékművet.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.