OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. április 24., hétfő 16:27

A Rovás Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. április 24., hétfő (OS) - A rovástáblák rongálása nem véleménynyilvánítás - Az egységes Kárpát-medencei rovás helynévtábla-rendszer fenntartója, a Rovás Alapítvány elítéli a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szervezett táblarongálási akcióját és felszólítja a viccpártot a táblák helyreállítására. Az alapítvány kéri a táblatulajdonosokat rendőrségi feljelentés megtételére.

    A rovásműveltség a magyar szellemi örökség kiemelkedő jelentőségű része, a székely-magyar rovás írásrendszer pedig a legfontosabb magyar kultúrkincs, a magyar nyelv elválaszthatatlan eleme. Megőrzésük, használatuk és fejlesztésük a magyar nemzeti közösség feladata. 2010 óta közel 300 település majd 1000 egységes Kárpát-medencei rovás helynévtáblát állított önerőből. A táblák az összetartozást, a rovásműveltség iránti elkötelezettséget jelzik és ismeretterjesztési célokat is szolgálnak. Kihelyezésük hatósági engedéllyel, a közúti táblaállítás jogi és műszaki követelményei szerint történik. A táblaállításhoz világnézettől függetlenül bárki csatlakozhat, a mozgalom örömmel lát minden résztvevőt. A Rovás Alapítvány és rovótársadalom elutasít minden politikai támadást szóban és tettben, így a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szervezett táblarongálási akcióját is. Kérjük károsultakat a rendőrségi feljelentés megtételére, és felszólítjuk a viccpártot a károk haladéktalan helyreállítására. Az alapítvány szükség esetén ehhez szakmai támogatást nyújt és reméli, hogy a párt véleménynyilvánítása a jövőben a rombolás helyett építőmunkában fejeződik ki.
    
     Kiadó: Rovás Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.