OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. április 27., csütörtök 12:20

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség közleménye
    Budapest, 2017. április 27., csütörtök (OS) - A szolár szakma üdvözli a Kormány szándékait, és várja a napenergia felhasználása elé állított akadályok lebontását. A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség örömmel értesült Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter április 20-i nyilatkozatáról, mely szerint a jövőben 50 százalékban a paksi erőmű szolgálja ki a magyar áramigényeket, a másik 50 százalék pedig zöldenergiából - elsősorban napenergiából – származik majd. Felhívja azonban a kormányzat figyelmét arra, hogy a jelenlegi adminisztratív akadályok lehetetlenné teszik e célkitűzés megvalósulását.

    Jelenleg éves áramszükségletünk mindössze 4 %-át termelik a napelemek, mellyel hazánk sereghajtó az EU-ban. A napelemre kiszabott újabb és újabb terhek ellenére dinamikusan bővülnek a beépített új kapacitások, elsősorban a magánszemélyek és vállalkozások erőfeszítéseinek köszönhetően. Március 31-ig több ezer lakossági igénybejelentés érkezett és a vállalkozások is 2500 db 500 kW-os kiserőmű engedélyezésére adtak be kérelmet, összesen 1.250 MW kapacitásra, több mint 500 milliárd Ft értékben, melyek megvalósulása azonban a változó jogszabályi környezet és a bürokratikus akadályok miatt kétséges.
Az MNNSZ, mint a legnagyobb hazai szakirányú szakmai szervezet felkéri Lázár János miniszter urat, hogy – összhangban az általa meghirdetett tervekkel - segítsen a napenergia hasznosításának útjában álló gátak lebontásában, melyhez a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség minden tőle telhető szakmai segítséget biztosít.

     Kiadó: Magyar Napelem Napkollektor Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.