OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. április 27., csütörtök 17:27

A Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. április 27., csütörtök (OS) -

    Lassan megkezdődnek a határszemlék. Csak az  időszakos mezőgazdasági munkák elvégzését lehet egyenlőre feltérképezni,ellenőrizni és utóellenőrizni, amelyek csakis a gazos, elhanyagolt külterületre vonatkozik.
Tekintettel arra, hogy a parlagfű még nem jelent meg, várhatóan június elején fog megjelenni ezért a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a Fölművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium májusban elrendeli az ország teljes külterületére a határszemlék megkezdését. Mit is jelent? A határszemlék  keretében  a hasznositatlan területek felkutatását végzik a kormányhivatalok földhivatali osztályai. Ahol hasznositatlan területet találnak ott felszólitják a terület használóját annak hiányáéban tulajdonosát a hasznositási kötelelezettség elvégzésére. Amennyiben a földhasználó , földtulajdonos nem tesz eleget a megadott határideig a hasznositási kötelezettségének földvédelmi bírság kiszabására kerül sor. A törvény nem tudása nem ad felmentést az abban foglaltak végrehajtása alól. Aki nem tudja értelmezni a hasznositási kötelezettséget forduljon bátran bármelyik földhivatalhoz. Akár egy picike szalagparcellája van osztatlan közös tulajdonban az országban bárhol. Erre Magyarországon a 2007.évi 129-es törvény 5-ös paragrafusa ad iránymutatást. Kérünk mindenkit, aki földtulajdonos vagy földhasználó külterületen ehhez tartsa magát!


     Kiadó: Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.