OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2017. április 28., péntek 17:21

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2017. április 28., péntek (OS) - Jogerősen pert nyert Sallai R. Benedek a kormányzati hazugsággyárral szemben

    Ma hozott másodfokon ítéletet a Fővárosi Törvényszék Sallai R. Benedek LMP-s politikusnak a Földművelésügyi Minisztérium és Bitay Márton Örs államtitkár, valamint a Pesti Srácok, és a Magyar Idők kormányközeli lapokkal szemben indított személyiségvédelmi perben. Az ítélet alapján a törvényszék mind az FM-et és államtitkárát, mind az érintett  lapokat elmarasztalta.

A kormánypártok és Földművelésügyi Minisztérium egy évvel ezelőtt kezdtek alaptalan lejárató kampányt Sallai R. Benedek, LMP-s politikussal szemben. Azt állították, hogy a kormány birtokpolitikáját, és a termőföld-privatizációt élesen bíráló ellenzéki politikus maga is nyertese lenne a kormány termőföld pályázati-rendszerének, illetve, hogy maga is vásárolt volna állami földet.

Az ügyben a hazugságokat előszeretettel hangoztató Bitay Márton Örssel, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkárával szemben, illetve a Pesti Srácok c. portállal és Magyar Idők c. lappal szemben az LMP-s politikus jó hírnév megsértéséért személyiségvédelmi pert kezdeményezett, és immár másodfokon is pert nyert.  

"Az ítélőtábla Bitay Márton Örsöt és az FM-et hamis állításai miatt elmarasztalta, a jogsértéstől eltiltotta, és mind az FM-et, mind az érintett lapokat elégtételadó közlemény közzétételére, valamint sérelemdíj megfizetésére kötelezte" - nyilatkozta dr. Pálvölgyi Miklós, az ellenzéki képviselő ügyvédje.

LMP Sajtó
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.