OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. április 30., vasárnap 12:54

Az MSZP Országos Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. április 30., vasárnap (OS) - Még egy mondat a hazaárulásról

    És hol voltak a narancsos trollok, amikor tizenegy évvel ezelőtt Orbán Viktor egy strasbourgi ülésen a néppárti politikusok előtt arról beszélt, hogy az általa hazugnak titulált baloldali kormánytól meg kell tagadni "az uniós segítségnyújtást", vagyis leállítani az akkor 370 milliárd forintnyi fejlesztési támogatás folyósítását és visszatartani a következő időszak közel 8000 milliárdos uniós pénzeit?!

Legyen világos: nem az követ el hazaárulást, aki rámutat a kormány bűneire, hanem az, aki kormányon elköveti azokat. Orbánék hét éves uralkodása pedig bőven megalapozta, hogy tetteiket ekképpen nevezzük.

Az Európai Parlamentben mondott felszólalásomban én azt kértem, hogy az uniós intézményrendszer egyelőre ne büntesse meg Magyarországot. Pontosabban: ne Magyarországot büntessék! Orbán ugyanis igaztalan módon és kéjes örömmel tolja maga előtt pajzsként a magyar nemzetet, neki még jól is jön, ha fájó szankciók érik Magyarországot; legalább lesz mit kiírni a következő gyűlöletplakátokra. Továbbra is tartom, hogy Orbánnak a bűnei és az európai törvények elleni tettei miatt szigorú büntetést kell kapnia. Az európai közösség nem tolerálhatja tovább a Fidesz dúlását, a putyini érdekek mentén való rombolását.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.